21 Nisan 2017 Cuma

Homo Sapiens & Homo Deus - YUVAL NOAH HARARI






Orhan Pamuk’un çok sevdiğim kitabı Yeni Hayat şu cümleyler başlar; ‘Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti’’ bu cümleyi farklı bağlamlarda da onlarca kez duymuşsunuzdur. Genellikle derin bir edebi kitap veya felsefi bir kitaba dair yapılır bu yorum. Kitapların tesiri budur. Size yeni bakış açıları kazandırır öyleki yepyeni bir hayata başladığınızı hissedersiniz,görüş açınız değişmiştir,kendinizi ve aslında tüm hayatı sorgulayış biçiminiz değişmiştir. Türkiye gibi okuma oranının çok düşük olduğu ülkelerde edebi ve kuramsal kitapların yanında en az okunan ve ‘anlamam’ düşüncesiyle uzak durulan türlerden biri de bilimsel kitaplardır. 
Ancak artık çok şey değişti.Bilimin yalın ve açık seçik dünyasına kapı aralayan Yuval Noah Harari, kitapları dünya çapında en çok okunmuş bilim insanlarından biri oldu. Dogmalardan kurtulmanın, evrenin ve insanın sorgulanışının en anlaşılır en eğlenceli zamanıdır şimdi!

Homo Sapiens bu ikilinin ilk kitabı, tüm önyargılarınızı bir kenara bırakarak kitaba başladıktan sonra ‘gerçeklerin kanıtlarıyla’ sarmalanacak, insanın kısa bir tarihine keyifle tanık olacaksınız.



İyi okumalar

Not: Bağlantıda Yuval Noah Harari'nin TED konuşmasını izleyebilirsiniz.

https://www.ted.com/talks/yuval_noah_harari_what_explains_the_rise_of_humans?language=tr

0 yorum:

Yorum Gönder